Home » basisboek scenarioschrijven

basisboek scenarioschrijven

Het Basisboek Scenarioschrijven is weer verkrijgbaar in de boekhandel of via bol.com!

 

Scenarioschrijven voor schrijvers en makers van fictie, documentaire en bedrijfsfilm

Scenarioschrijver en docent Joost Schrickx in actie

Ga naar fragmenten-pagina
Ga naar documenten-pagina

bestel basisboek scenarioschrijven

Het ‘Basisboek Scenarioschrijven’ van scenarioschrijver, filmmaker en gepassioneerd docent Joost Schrickx is een weerslag van de scenario-opleiding die Joost al bijna 15 jaar verzorgt aan het instituut Open Studio. Het Basisboek Scenarioschrijven behandelt in overzichtelijke, begrijpelijke en beknopte vorm alle scenario leerstukken waarvan een maker van fictiefilms, documentaires of bedrijfsfilms en andere opdrachtfilms en natuurlijk ook iedere scenarioschrijver op de hoogte zou moeten zijn. 200 pagina’s vol met scenario-wetenswaardigheden, tips, uitleg, toelichting en voorbeelden. Van speelfilm treatment tot bedrijfsfilm concept, van logline tot premisse, van structuur-regels tot dialoog-tips.

Het Basisboek Scenarioschrijven maakt sinds 2016 onderdeel uit van het curriculum van de Hoge School van Amsterdam. Dit betekent dat het boek jaarlijks voor 800 studenten verplichte literatuur is.

Iedereen die dit Basisboek aanschaft geniet de volgende extra voordelen:

Het Basisboek Scenarioschrijven is een must voor iedere schrijver, filmmaker en film liefhebber. De adviesprijs van dit boek is € 19,95. Iedereen die een scenario-opleiding bij Joost Schrickx volgt krijgt het Basisboek gratis. Het Basisboek blijkt in de praktijk ook interessant te zijn voor ondernemers die overwegen een bedrijfsfilm te (laten) realiseren.

Ga naar fragmenten-pagina
Ga naar documenten-pagina

In aanvulling op het Basisboek kan desgewenst een scenario workshop of script coach traject worden gevolgd. Joost Schrickx gebruikt hierbij zijn Basisboek als uitgangspunt maar zal voor de afwisseling en variatie vooral voorbeelden en fragmenten gebruiken die niet in het Basisboek zelf behandeld worden.

bestel basisboek scenarioschrijven

omslag-basisboek scenarioschrijven